2016. július 28., csütörtök

2. évad 13. rész

Mirabella fejében túl sok minden járt, így fáradtsága ellenére ma sem tudott aludni. Beütötte a Tomas Carvalho nevet a Google-ba.
Az első link amit kiadott: Tomas Carvalho a világhírű médium aki megérzi a természetfelettit

Mirabella rákattintott. Ez az oldal nem felet meg neki, mivel csak áradoztak erről a férfiról, és kezdte feladni a hitét, hogy ő majd megmondja, mi is ő valójában, de talált egy másik menüpontot, amit állítólag Tomas maga írt, legalábbis a tartalmát. Ő egy nagyon neves macska, nem olyan, mint például Vadóc, vagy közülük sokan, neki még vezetékneve is van, mert ő bejegyzett, teljesen törvényesen élő macska, és ilyen neve több senkinek nincs, nem úgy, mint az emberek által befogadott macskák, akiknek milliószámra neve a "Mici" "Folti" "Ciculi". Neki van híre, neve, és úgy tűnik nem véletlenül, tehetségével vívta ki azt, hogy ismerjék, még ezt az egyszerű, vadon élő macskák számára bonyolult nevet is.
A szöveg rettentő hosszú volt, de Mirabella nekiállt olvasni. Carvalho a cikkében leírta a különböző folklórok természetfeletti lényeit, és azok fizikai tulajdonságaikat, képességeiket, jellemüket, illetve hogy jó, vagy gonosz-e a lény, és hogy mivel lehet előcsalogatni, vagy éppen elűzni, de persze Mirabella ebbe már csak bele-bele olvasgatott, pedig ezután jöttek a macskák különleges képességei: telekinézis, azaz a gondolattal való mozgatás, gondolatolvasás, és jövőbelátás. Utóbbinak szerinte több fajtája is van, az egyik a hozzánk érzelmileg közel álló személy frekvenciájára ráhangolódni, és így érezni, látni, vagy sejteni a vele bekövetkező dolgokat. (megtörtént eset) A másik szintén egy másik féllel telepatikus úton kapott információ megszerzése, illetve a spontán, ébren, vagy álomban kapott, gyakran figyelmeztető látomások, melyek a jövő egy részét tartalmazza. Mindhárom esetben legtöbbször érzelmileg hozzánk közel álló személyekhez köthető az információ, vagy annak megszerzése. A gondolatolvasás is hasonlóképp működik, a telepátiával egyetemben. Egy példa a telepátiára: rágondolsz egy személyre, és ő hamarosan felhív, vagy üzenetet küld neked.
Tomas ezeken kívül még rengeteg, sokszor abszurdnak tűnő képességet is felsorolt, majd a dolgok spirituális részét kezdte el ecsetelni. Voltak részek, ahol már az ásványokra, és a csakrákra tért rá, volt, ahol pedig már konspirációs elméleteket taglalt, és még az ősi kultúrák, és valahol még a titkos katonai akciókat is részletezte, és így a földönkívüli idegen életformák sem maradhattak el, persze ezek mind csak a „természetfeletti” szó tág jelentése miatt.
Aztán a végére kiírta, hogy csak azokat a látogatókat fogadja, akik meg tudják oldani a lap alján található rejtvényt. Egy keresztrejtvény volt ott, az oldalon található információkról. Mirabella nekiállt, és egész jól sikerült neki, de volt, amit fejből nem tudott, és már nem is engedte a gép, hogy visszatekerjen, kikeresni a megoldást. Ezeket próbálta kitalálni, és midet sikerült is. A megfejtés viszont értelmetlen lett:
 Rakbhiolegknatghdl
Mirabella felvéste ezeket a betűket egy lapra, majd mivel a megoldás mégis helyes volt, továbbment. Ez a rejtvény számokról szólt, és akkor beugrott neki: a betűk ábécében elfoglalt sorszámai alapján helyettesíti számokkal.
18;1;11;2;8;9;15;12;5;7;11;14;1;20;7;8;4;12
Beírta a számokat a „jelszó megfejtés” helyre. Helytelen megoldás. Összeadta a számjegyeket, ahogy azt a számmisztikában szokás.
9;1;2;2;8;9;6;3;5;7;2;5;1;2;7;8;4;3
Úgy érezte, hirtelen rájött a megoldásra.
Külön szedte az egyeseket, és a ketteseket.
Évszámokat kezdett el kirakni.
1974; 1986; 2758; 2335, és maradt még 2 kettes. Azokat elosztotta kettővel, így 2 egyest kapott. Azokkal helyettesítette a másik két évszámban a kettest, így: 1974; 1986; 1758 és 1335 jött ki, növekvő sorrendben: 1335, 1758, 1974, 1986
Beírta ezt a négy számot, és elfogadta. A következő feladatnál mindegyik évszámhoz tartozott egy kérdés, mi történt akkor a Carvalho családban. Szóval ezért. Olyan lehetetlen már a kérdés, hogy így soha senki nem fog eljutni hozzá. A keresztrejtvényt az okosabbak megoldják, de a jelszó kitalálásánál már annyi lehetőség van! Ezt meg még lehetetlenebb tudni. De Mirabella nem adta fel, kezei közt érezte a megoldást, és belemarkolt a levegőbe, majd csak úgy írta az információkat.
1335: Akkori a címerük
1758: Akkor égett le a kastélyuk
1974: Ekkor kerültek közel a természetfelettihez
1986: Ekkor halt meg a legnagyobb természetfeletti képességekkel rendelkező rokona
Mirabella nem tudta, honnan szedte ezeket a dolgokat, de azért rákattintott a „next” gombra. Legnagyobb döbbenetére ez a szöveg volt kiírva: „Gratulálok, megoldottad a rejtvényt! Rászolgáltál arra, hogy fogadjak, ezért megmutatom neked az elérhetőségeimet” 
És valóban ott volt a telefon- és fax száma, címe, és minden szükséges információ. Mirabella rápillantott a laptop órájára, ami már 02:13-mat mutatott, ezért a papírra gyorsan felírt mindent, majd lecsapta a notebookot, és befeküdt az ágyba.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése