2014. december 20., szombat

2. évad 4. rész

-Hú, van még ilyen aranyos szerzet? –Tudakolta Jack.
-Én speciel még az Indiai Espy-ről tudok. Az Espy egy indiai ördög macska, amely otthonokban kísért, és olyan, mint egy macska poltergeist, a lény nem látható rendesen. Azonban a jelenléte könnyen felismerhető, köszönhetően a hátborzongató sikoltozásának. Egy vagy több ilyen macska néha megtámadja a házat és miután kétségbe estek a lakók, a tetőre mennek, és förtelmesen visítani kezdenek. Gyötrelmes szenvedést, rossz energiát, és balszerencsét hoznak a ház lakóira. Szerencsére, ha egy házat megtámad egy ilyen ördögmacska, körbe kell szórni szentelt vízzel az épületet, és egy papnak meg kell áldania, innentől már csupán harsány hangokat hallani, nem többet.
-Te honnan tudsz ennyit ezekről? 
-Már kiskorában is vonzotta a természetfelettit... -mondta kedvesen Melankolia.
A többiek furán nézték és ezzel követelték a mondat folytatását
-Nem több, csak valahogy mindig is érdekelte a fantasy. -Hazudott. Elhallgatta a házuk körül ólálkodó furcsa vadállatokat, Mirabella éjjeli sikolyait, a jövőbelátó jóslását, és még sok más, furcsa dolgot, ami Mirabella születése óta az összes eddigi lakhelyükön tapasztalható volt. Nem egyszer költöztek már el, változás reményében.
Csing-csing! -csengettek.
Ezúttal Jenny jött meg.
-Na, sziasztok! Itt vagyok! -mosolygott idétlenül. Levetette Magát a kanapéra. A többiek érthetetlenül néztek rá. 
-Na, mi a szitu? -nevetgélt. -Ohh, szia Mia! -állt fel. Odalépet Miához megölelni. Érezni lehetett leheletén az alkohol szagát.
-Te ittál Jenny?! -Förmedt rá Mia. 
-Hááát, szomjan nem halhatok. -röhögcsélt. 
Mia idegesen lelökte barátnőjét a kanapéra. 
-Főzök egy kávét. -ment ki a konyhába Lina. Mia is utána sietett. 
-Jenny mióta iszik? -kérdezte Mia. 
-Ammióta, öö, ah-mióta elmentetek. Egy-egy alkalommal hót kukára itta a fejét... 
-Tudtam, hogy nem szabadott volna! -mardosta a lelkiismerete. 
-Figyelj, Jennynek nehéz élete volt... nem te tehetsz róla.
Lina lefőzte a kávét. Tett bele egy kis tejet, és 2 kockacukrot, majd összekeverte, és Jennynek vitte. 
-Nem kell nekem ez! -fogta meg mégis a lány a csészét, azonban ki is borult a kezéből, és apró darabokban hevert a földön Lina virágmintás csészéje. 
-Szerintem ne várjuk meg Leilát, Jennynek meg most lehetetlen elmagyarázni a helyzetet, már fél tíz van, szerintem tegyük el magunkat holnapra. –Javasolta Vadóc.
-Öö, Én és Vadóc alszunk a mi ágyunkban, Mirabella, Danny, Mel meg Dodó a szokott helyen, a vendégszobában, Jenny marad a kanapén, Jack, Mia ti meg… keresek matracokat. –Osztotta el az éjszakai fekvőalkalmatosságokat a vendégek közt.
-Oké, én majd alszom a földön. –Tett egy erőltetett mosolyt Kíra.
-Jaj, bocs, téged kihagytalak?! –sopánkodott szintúgy színésztből Lina. –Ott van két fotel, talán ha összetolod őket, elférsz.
-Kössz. –Újra mosolygott Kíra. Érezni lehetett köztük a feszültséget.
-Lefürödhetünk? –kérdezte Melankolia megtörve a pillanatnyi csendet.
-Igen, a folyosón balra van egy zuhanyzó, jobbra pedig egy kád, aki akar, az induljon.
-Köszi! –Mondta Mel és szólt Mirabellának:
-Te is menj, kicsim, de a zuhanyzóba, mert te képes vagy 1,5 órán át gondolkozni, és 5 perc alatt lefürödni a kádban. –Nevette el magát.
-Oké, anyu. –Elindultak mindketten a fürdők felé. Közben a többiek pakolták a cuccaikat a szekrényekbe. Még jó, hogy Lináéknak nagy házuk van, így Dodóék cuccai még könnyel elfértek, de Mia fegyverekkel tömött bőröndjének bepakolása már gondot okozott. Néhány perc múlva mát jött is vissza Melankolia a fürdőből.

-Mehetnék most én? –Kérdezte Kíra a tisztálkodásra utalva. Lina bólintott egyet, majd kiszedte az összes csomagot a szekrényből, és más módon kezdte el pakolni azokat, de Mia táskája még így sem fért el, ezért csak a szekrény mellé tették. Kíra jobbra indult el a folyosón, de nem a fürdőbe ment be, hanem egy szobába. Feltehetőleg ez Vadóc és Lina szobája. Halkan behajtotta maga mögött az ajtót, és a könyvespolc elé lépett. Csupa krimi és romantikus regény sorakozott a polcon. Középen viszont egy kis ládikó volt. Óvatosan felnyitotta a zárát, és belenézett. Rengeteg papír fecni feküdt egymáson. Kíra megfogott egyet, és olvasni kezdte. Ez éppen egy információs papír volt Spartacus legszemélyesebb dolgairól. Egy nyikorgó hangot hallott, mire gyorsan visszacsukta a ládát, a papírt pedig a zsebébe csúsztatta. Kiosont az ajtón, és látta, ahogy Mirabella jön ki a fürdőből valami extra lassan. Mirabella a szeme sarkából látta, hogy honnan jön ki Kíra, de nem akarta lebuktatni. Meg akarta tudni, hogy mit keresett ott. Kíra ezúttal a fürdőbe ment, és gyorsan lefürdött. 40 perc múlva már mindenki tisztán várta a késő esti vacsit. Egyszerű sült hús darabok voltak, de nagyon finoman fűszerezték meg őket, és a spenót is jól illett hozzá, tészta körettel. 23:47-kor még mindenki a nappaliban volt. Elmondták mindenkinek újra Kíra meséjét, és eldöntötték, hogy addig nem válnak el, amíg meg nem oldják ezt az ügyet, és most az éjféli harangozáskor, mindenki ásítások közepette helyezkedett el a kijelölt alvóhelyén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése